Truskawki z madryckim winem, ziołami i skórką pomarańczową
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
500 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wino wymieszaj z cukrem, skórką cytrynową i pomarańczową.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, cynamon i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i zredukuj mieszaninę o więcej niż połowę, co potrwa około 20 minut. Syrop powinien mieć konsystencję miodu i przywierać do łyżki.
Krok 4
Syrop przecedź przez gęste sito. Truskawki przełóż do miski i polej syropem. Udekoruj listkami mięty i jadalnymi kwiatami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej