Truskawki z madryckim winem, ziołami i skórką pomarańczową
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
500 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wino wymieszaj z cukrem, skórką cytrynową i pomarańczową.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, cynamon i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i zredukuj mieszaninę o więcej niż połowę, co potrwa około 20 minut. Syrop powinien mieć konsystencję miodu i przywierać do łyżki.
Krok 4
Syrop przecedź przez gęste sito. Truskawki przełóż do miski i polej syropem. Udekoruj listkami mięty i jadalnymi kwiatami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej