Katalońska sałatka pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Katalońska sałatka pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki ułóż w salaterce.

Krok 2

Oprósz posiekanym drobniutko czosnkiem i natką pietruszki, dopraw do smaku.

Krok 3

Zalej oliwą rozmieszaną z octem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Katalońska sałatka pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej