
Składniki
1 kilogram
null
null
3 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki ułóż w salaterce.
Krok 2
Oprósz posiekanym drobniutko czosnkiem i natką pietruszki, dopraw do smaku.
Krok 3
Zalej oliwą rozmieszaną z octem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej