
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 ziarna
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
6 sztuk
0.5 litra
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oprósz solą i pieprzem i podsmaż na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Cebule pokrój w talarki i zeszklij. Marchewkę i pora pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Duś przez 5 minut.
Krok 3
Do warzyw dodaj mąkę i cukier i wymieszaj. Dolej piwo i przypraw, wymieszaj. Wlej śmietanę.
Krok 4
Udka polej sosem i piecz przez 75 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej