Udka w piwnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka w piwnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 ziarna

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 litra

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz solą i pieprzem i podsmaż na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Cebule pokrój w talarki i zeszklij. Marchewkę i pora pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Duś przez 5 minut.

Krok 3

Do warzyw dodaj mąkę i cukier i wymieszaj. Dolej piwo i przypraw, wymieszaj. Wlej śmietanę.

Krok 4

Udka polej sosem i piecz przez 75 minut w temperaturze 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chleb piknikowy
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej