
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 ziarna
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
6 sztuk
0.5 litra
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oprósz solą i pieprzem i podsmaż na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Cebule pokrój w talarki i zeszklij. Marchewkę i pora pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Duś przez 5 minut.
Krok 3
Do warzyw dodaj mąkę i cukier i wymieszaj. Dolej piwo i przypraw, wymieszaj. Wlej śmietanę.
Krok 4
Udka polej sosem i piecz przez 75 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej