Usta Romana

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 słoik

ciasto:

2 sztuki

1 szklanka

0.5 opakowania

1 szklanka

2 łyżki

2 szklanki

2 łyżki

2 łyżeczki

masa:

2 opakowania

2 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 opakowania

2 szklanki

polewa:

0.5 opakowania

5 łyżek

3 łyżki

5 łyżek

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw smarujemy biszkopty powidłami i składamy do siebie, a następnie układamy jeden przy drugim na blasze.

Krok 2

Ciasto: Jaja, cukier, roztopioną i ostudzoną Kasię, szklankę mleka i wodę utrzeć/ubić.

Krok 3

Następnie do utartej masy dodać 2 szklanki mąki, 2 łyżki kakao i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Połączyć.

Krok 4

Ciasto wylać na biszkopty ułożone na blasze. Piec ok. 40 min.

Krok 5

Masa: Ugotować 2 budynie w 2 szklankach mleka. Wystudzony budyń utrzeć z Kasią i cukrem pudrem.

Krok 6

Następnie dodać tężejące galaretki wcześniej rozpuszczone w 2 szklankach wody.

Krok 7

Utrzeć na pulchną masę. Wylać na zimne upieczone ciasto.

Krok 8

Polewa: Kasię, cukier puder, kakao i śmietanę zagotować. Zestawić z ognia i połączyć z wcześniej namoczoną żelatyną w 3 łyżkach wody.

Krok 9

Gęstniejącą polewą polać ciasto. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Usta Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Usta Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Usta Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Usta Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Usta Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Usta Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Usta Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łamaniec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej