Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry

Autor: 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę należy rozgrzać na patelni, a następnie smażyć na niej kiełki przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając. Rozchodzący się apetyczny aromat będzie oznaką, iż są już gotowe. Przekładamy je do miseczki i odstawiamy na chwilkę do ostygnięcia

Krok 2

Za pomocą blendera lub łyżki łączymy twarożek z odrobiną soli, pieprzu, szczyptą koperku oraz musztardą.

Krok 3

Łososia skrapiamy odrobiną soku z cytryny (by ładnie nam kontrastował ze słodyczą musztardy) i zwijamy w fantazyjne różyczki. Teraz najważniejszy etap - układanie. W przygotowanych niewielkich szklaneczkach bądź kieliszkach (np. do wina, jak w naszym przypadku) delikatnie układamy warstwami: łyżkę kiełków, łyżkę twarożku i różyczkę z łososia. Warstwy pięknie kontrastują ze sobą. Przekąska prezentuje się obłędnie i może czekać w lodówce na gości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej