Wafelki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić z wodą, zagotować, dodać cukier i kakao.

Krok 2

Jak wszystko przestygnie dodać mleko, bakalie i aromat.

Krok 3

Wafle przekłądamy masą, zawinąć w papier lub folię, obciążyć deseczką i odstawić w zimne miejsce na kilka godzin!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej