Warzywna rolada z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna rolada z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka zbij tłuczkiem na plastry średniej grubości.

Krok 2

Oprósz je Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Pomidory, parykę, cebule oraz oliwki pokrój na drobne kawałki. Następnie wymieszaj w jednej miseczce.

Krok 4

Na zamarynowane piersi z kurczaka nałóż farsz i dokładnie zawiń.

Krok 5

Całość smaż na patelni, na oleju.

Krok 6

W rondelku podgrzej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr. polej mięso przed podaniem. Rada: Przed podaniem możesz jeszcze odgrzać danie w naczyniu żaroodpornym, co nie zmieni jego smaku, ale doda elastyczności.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kruche ciasteczka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej