
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka zbij tłuczkiem na plastry średniej grubości.
Krok 2
Oprósz je Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Pomidory, parykę, cebule oraz oliwki pokrój na drobne kawałki. Następnie wymieszaj w jednej miseczce.
Krok 4
Na zamarynowane piersi z kurczaka nałóż farsz i dokładnie zawiń.
Krok 5
Całość smaż na patelni, na oleju.
Krok 6
W rondelku podgrzej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr. polej mięso przed podaniem. Rada: Przed podaniem możesz jeszcze odgrzać danie w naczyniu żaroodpornym, co nie zmieni jego smaku, ale doda elastyczności.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej