
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka zbij tłuczkiem na plastry średniej grubości.
Krok 2
Oprósz je Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Pomidory, parykę, cebule oraz oliwki pokrój na drobne kawałki. Następnie wymieszaj w jednej miseczce.
Krok 4
Na zamarynowane piersi z kurczaka nałóż farsz i dokładnie zawiń.
Krok 5
Całość smaż na patelni, na oleju.
Krok 6
W rondelku podgrzej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr. polej mięso przed podaniem. Rada: Przed podaniem możesz jeszcze odgrzać danie w naczyniu żaroodpornym, co nie zmieni jego smaku, ale doda elastyczności.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej