Warzywna rolada z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna rolada z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka zbij tłuczkiem na plastry średniej grubości.

Krok 2

Oprósz je Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Pomidory, parykę, cebule oraz oliwki pokrój na drobne kawałki. Następnie wymieszaj w jednej miseczce.

Krok 4

Na zamarynowane piersi z kurczaka nałóż farsz i dokładnie zawiń.

Krok 5

Całość smaż na patelni, na oleju.

Krok 6

W rondelku podgrzej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr. polej mięso przed podaniem. Rada: Przed podaniem możesz jeszcze odgrzać danie w naczyniu żaroodpornym, co nie zmieni jego smaku, ale doda elastyczności.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej