
Składniki
700 gramów
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżki
600 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
Krok 4
Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 5
Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
Krok 6
Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej