
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
2 plastry
1 plaster
1 plaster
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Robimy z pieprzu oczy, uśmiech z pomidora, nosek z ogórka, na głowy czapeczki z ogórka i pomidora, tak przygotowane postacie okładamy na bagietkę.
Krok 2
Nakładamy na bagietkę sałatę, po środku pomidorki koktajlowe i serek biały.
Krok 3
Z sera żółtego robimy ruloniki w środek ich wkładamy kawałek parówki całość związujemy szczypiorkiem.
Krok 4
Jest to wersja wesołej uczty, może być dla rodzeństwa. Ja tak robię dla wnuka i wnuczki, kroję kanapeczkę na połowe i każdy zjada swoją część :-)
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej