
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
2 plastry
1 plaster
1 plaster
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Robimy z pieprzu oczy, uśmiech z pomidora, nosek z ogórka, na głowy czapeczki z ogórka i pomidora, tak przygotowane postacie okładamy na bagietkę.
Krok 2
Nakładamy na bagietkę sałatę, po środku pomidorki koktajlowe i serek biały.
Krok 3
Z sera żółtego robimy ruloniki w środek ich wkładamy kawałek parówki całość związujemy szczypiorkiem.
Krok 4
Jest to wersja wesołej uczty, może być dla rodzeństwa. Ja tak robię dla wnuka i wnuczki, kroję kanapeczkę na połowe i każdy zjada swoją część :-)
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej