wesołe śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wesołe śniadanie

Autor: lucyna2 lucyna2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

2 plastry

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Robimy z pieprzu oczy, uśmiech z pomidora, nosek z ogórka, na głowy czapeczki z ogórka i pomidora, tak przygotowane postacie okładamy na bagietkę.

Krok 2

Nakładamy na bagietkę sałatę, po środku pomidorki koktajlowe i serek biały.

Krok 3

Z sera żółtego robimy ruloniki w środek ich wkładamy kawałek parówki całość związujemy szczypiorkiem.

Krok 4

Jest to wersja wesołej uczty, może być dla rodzeństwa. Ja tak robię dla wnuka i wnuczki, kroję kanapeczkę na połowe i każdy zjada swoją część :-)

1

Opinie o przepisie

  • Marzenna

    Marzenna , 02.03.2023

    Razem z moim mężem Marianem uwielbiamy patrzeć jak nasz mały Sebastian wcina wesołe śniadanko, Marian mówi zawsze że zajada aż mu się uszy trzęsą i śmiechom nie ma końca

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej