
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
2 plastry
1 plaster
1 plaster
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Robimy z pieprzu oczy, uśmiech z pomidora, nosek z ogórka, na głowy czapeczki z ogórka i pomidora, tak przygotowane postacie okładamy na bagietkę.
Krok 2
Nakładamy na bagietkę sałatę, po środku pomidorki koktajlowe i serek biały.
Krok 3
Z sera żółtego robimy ruloniki w środek ich wkładamy kawałek parówki całość związujemy szczypiorkiem.
Krok 4
Jest to wersja wesołej uczty, może być dla rodzeństwa. Ja tak robię dla wnuka i wnuczki, kroję kanapeczkę na połowe i każdy zjada swoją część :-)
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej