wesołe śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wesołe śniadanie

Autor: lucyna2 lucyna2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

2 plastry

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Robimy z pieprzu oczy, uśmiech z pomidora, nosek z ogórka, na głowy czapeczki z ogórka i pomidora, tak przygotowane postacie okładamy na bagietkę.

Krok 2

Nakładamy na bagietkę sałatę, po środku pomidorki koktajlowe i serek biały.

Krok 3

Z sera żółtego robimy ruloniki w środek ich wkładamy kawałek parówki całość związujemy szczypiorkiem.

Krok 4

Jest to wersja wesołej uczty, może być dla rodzeństwa. Ja tak robię dla wnuka i wnuczki, kroję kanapeczkę na połowe i każdy zjada swoją część :-)

1

Opinie o przepisie

  • Marzenna

    Marzenna , 02.03.2023

    Razem z moim mężem Marianem uwielbiamy patrzeć jak nasz mały Sebastian wcina wesołe śniadanko, Marian mówi zawsze że zajada aż mu się uszy trzęsą i śmiechom nie ma końca

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bułki z serem cheddar
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej