wesołe śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wesołe śniadanie

Autor: lucyna2 lucyna2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

2 plastry

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Robimy z pieprzu oczy, uśmiech z pomidora, nosek z ogórka, na głowy czapeczki z ogórka i pomidora, tak przygotowane postacie okładamy na bagietkę.

Krok 2

Nakładamy na bagietkę sałatę, po środku pomidorki koktajlowe i serek biały.

Krok 3

Z sera żółtego robimy ruloniki w środek ich wkładamy kawałek parówki całość związujemy szczypiorkiem.

Krok 4

Jest to wersja wesołej uczty, może być dla rodzeństwa. Ja tak robię dla wnuka i wnuczki, kroję kanapeczkę na połowe i każdy zjada swoją część :-)

1

Opinie o przepisie

  • Marzenna

    Marzenna , 02.03.2023

    Razem z moim mężem Marianem uwielbiamy patrzeć jak nasz mały Sebastian wcina wesołe śniadanko, Marian mówi zawsze że zajada aż mu się uszy trzęsą i śmiechom nie ma końca

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • wesołe śniadanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej