Zupa krem z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

5 szklanek

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, cebulę pokrój na cząstki i razem zmiksuj w malakserze.

Krok 2

Dodaj roztopione masło i duś, często mieszając, by nie dopuścić do zrumienienia.

Krok 3

Gdy pieczarki będą prawie miękkie, połącz je z rosołem i na średnim ogniu gotuj przez około 3 minuty.

Krok 4

Dodaj mąkę rozprowadzoną w zimnym mleku, wymieszaj, jeszcze raz zagotuj. Trzymaj na ogniu przez 3 minuty, by mąka straciła smak surowizny. Gdy trzeba dopraw do smaku.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia połącz z lekko spienioną śmietaną. Gorącą zupę rozlej do kokilek, podawaj z kruchymi paluszkami lub pasztecikami z francuskiego ciasta z pieczarkowym farszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej