Zupa krem z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

5 szklanek

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, cebulę pokrój na cząstki i razem zmiksuj w malakserze.

Krok 2

Dodaj roztopione masło i duś, często mieszając, by nie dopuścić do zrumienienia.

Krok 3

Gdy pieczarki będą prawie miękkie, połącz je z rosołem i na średnim ogniu gotuj przez około 3 minuty.

Krok 4

Dodaj mąkę rozprowadzoną w zimnym mleku, wymieszaj, jeszcze raz zagotuj. Trzymaj na ogniu przez 3 minuty, by mąka straciła smak surowizny. Gdy trzeba dopraw do smaku.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia połącz z lekko spienioną śmietaną. Gorącą zupę rozlej do kokilek, podawaj z kruchymi paluszkami lub pasztecikami z francuskiego ciasta z pieczarkowym farszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej