
Składniki
1 sztuka
null
null
200 mililitrów
1 łyżeczka
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, natrzyj solą z czosnkiem, posyp imbirem i skrop sosem sojowym.
Krok 2
Wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 3
Następnie nabijaj na szpadki: mięso, kawałki ananasa i oliwki.
Krok 4
Przygotowane szaszłyki posmaruj olejem i piecz około 12 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej