Wołowina z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

200 mililitrów

1 łyżeczka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, natrzyj solą z czosnkiem, posyp imbirem i skrop sosem sojowym.

Krok 2

Wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Następnie nabijaj na szpadki: mięso, kawałki ananasa i oliwki.

Krok 4

Przygotowane szaszłyki posmaruj olejem i piecz około 12 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej