Won ton z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Won ton z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i zmiksuj.

Won ton z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.

Won ton z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.

Won ton z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.

Won ton z krewetkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane parówki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Won ton z krewetkamiWon ton z krewetkami

Krewetki oczyść i zmiksuj.