
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
60 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i zmiksuj.

Krok 2
Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.

Krok 3
Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.

Krok 4
Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Won ton z krewetkami

