Won ton z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Won ton z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i zmiksuj.

Won ton z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.

Won ton z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.

Won ton z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.

Won ton z krewetkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Won ton z krewetkamiWon ton z krewetkami

Krewetki oczyść i zmiksuj.