Won ton z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Won ton z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i zmiksuj.

Won ton z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.

Won ton z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.

Won ton z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.

Won ton z krewetkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Won ton z krewetkamiWon ton z krewetkami

Krewetki oczyść i zmiksuj.