Pikantne muffinki z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne muffinki z niespodzianką

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

10 sztuk

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

20 dekagramów

2.5 szklanki

2 łyżeczki

20 dekagramów

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory, kabanosy, cebulę i oliwki kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na odrobinie margaryny. Czekamy aż cebulka przestygnie i przekładamy do naczynia w którym chcemy robić ciasto.

Krok 2

Produkty wcześniej pokrojone przekładamy do naczynia z cebulą, dodajemy paprykę słodką mieloną, pieprz, sól, pieprz cayenne, cukier, proszek do pieczenia, rozdrobnioną kosteczkę Knorra i mieszamy łyżką a następnie wbijamy pojedynczo jajka po każdym dokładnie miksując.

Krok 3

Dolewamy mleko i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do przygotowanej masy. Mąkę przesiewamy przez sitko, mieszamy. Ser kroimy na dwie część. Jedną kroimy w drobniutką kosteczkę, drugą zaś ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pokrojony ser dorzucamy do ciasta i miksujemy. Ciasto wykładamy do papilotek lub silikonowej formy na muffinki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut, następnie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej