
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
10 sztuk
1 szklanka
100 gramów
3 sztuki
20 dekagramów
2.5 szklanki
2 łyżeczki
20 dekagramów
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone pomidory, kabanosy, cebulę i oliwki kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na odrobinie margaryny. Czekamy aż cebulka przestygnie i przekładamy do naczynia w którym chcemy robić ciasto.
Krok 2
Produkty wcześniej pokrojone przekładamy do naczynia z cebulą, dodajemy paprykę słodką mieloną, pieprz, sól, pieprz cayenne, cukier, proszek do pieczenia, rozdrobnioną kosteczkę Knorra i mieszamy łyżką a następnie wbijamy pojedynczo jajka po każdym dokładnie miksując.
Krok 3
Dolewamy mleko i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do przygotowanej masy. Mąkę przesiewamy przez sitko, mieszamy. Ser kroimy na dwie część. Jedną kroimy w drobniutką kosteczkę, drugą zaś ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pokrojony ser dorzucamy do ciasta i miksujemy. Ciasto wykładamy do papilotek lub silikonowej formy na muffinki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut, następnie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej