Pikantne muffinki z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne muffinki z niespodzianką

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

10 sztuk

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

20 dekagramów

2.5 szklanki

2 łyżeczki

20 dekagramów

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory, kabanosy, cebulę i oliwki kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na odrobinie margaryny. Czekamy aż cebulka przestygnie i przekładamy do naczynia w którym chcemy robić ciasto.

Krok 2

Produkty wcześniej pokrojone przekładamy do naczynia z cebulą, dodajemy paprykę słodką mieloną, pieprz, sól, pieprz cayenne, cukier, proszek do pieczenia, rozdrobnioną kosteczkę Knorra i mieszamy łyżką a następnie wbijamy pojedynczo jajka po każdym dokładnie miksując.

Krok 3

Dolewamy mleko i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do przygotowanej masy. Mąkę przesiewamy przez sitko, mieszamy. Ser kroimy na dwie część. Jedną kroimy w drobniutką kosteczkę, drugą zaś ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pokrojony ser dorzucamy do ciasta i miksujemy. Ciasto wykładamy do papilotek lub silikonowej formy na muffinki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut, następnie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej