
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
10 sztuk
1 szklanka
100 gramów
3 sztuki
20 dekagramów
2.5 szklanki
2 łyżeczki
20 dekagramów
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone pomidory, kabanosy, cebulę i oliwki kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na odrobinie margaryny. Czekamy aż cebulka przestygnie i przekładamy do naczynia w którym chcemy robić ciasto.
Krok 2
Produkty wcześniej pokrojone przekładamy do naczynia z cebulą, dodajemy paprykę słodką mieloną, pieprz, sól, pieprz cayenne, cukier, proszek do pieczenia, rozdrobnioną kosteczkę Knorra i mieszamy łyżką a następnie wbijamy pojedynczo jajka po każdym dokładnie miksując.
Krok 3
Dolewamy mleko i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do przygotowanej masy. Mąkę przesiewamy przez sitko, mieszamy. Ser kroimy na dwie część. Jedną kroimy w drobniutką kosteczkę, drugą zaś ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pokrojony ser dorzucamy do ciasta i miksujemy. Ciasto wykładamy do papilotek lub silikonowej formy na muffinki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut, następnie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej