
Składniki
3 sztuki
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w paski i przekładamy do miseczki.
Krok 2
Dodajemy posikany czosnek i przyprawę oraz olej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy conajmniej na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 3
Zamarynowane mięso przesmażamy.
Krok 4
Warzywa kroimy.
Krok 5
Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniami producenta.
Krok 6
Rozsmarowujemy ketchup, rozkładamy liście sałaty, warzywa i kurczaka.
Krok 7
Zawijamy i dodatkowo chwilę jeszcze podgrzewamy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej