
Składniki
3 sztuki
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w paski i przekładamy do miseczki.
Krok 2
Dodajemy posikany czosnek i przyprawę oraz olej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy conajmniej na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 3
Zamarynowane mięso przesmażamy.
Krok 4
Warzywa kroimy.
Krok 5
Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniami producenta.
Krok 6
Rozsmarowujemy ketchup, rozkładamy liście sałaty, warzywa i kurczaka.
Krok 7
Zawijamy i dodatkowo chwilę jeszcze podgrzewamy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej