Wraps z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wraps z kurczakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w paski i przekładamy do miseczki.

Krok 2

Dodajemy posikany czosnek i przyprawę oraz olej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy conajmniej na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 3

Zamarynowane mięso przesmażamy.

Krok 4

Warzywa kroimy.

Krok 5

Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 6

Rozsmarowujemy ketchup, rozkładamy liście sałaty, warzywa i kurczaka.

Krok 7

Zawijamy i dodatkowo chwilę jeszcze podgrzewamy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej