Wraps z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wraps z kurczakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w paski i przekładamy do miseczki.

Krok 2

Dodajemy posikany czosnek i przyprawę oraz olej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy conajmniej na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 3

Zamarynowane mięso przesmażamy.

Krok 4

Warzywa kroimy.

Krok 5

Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 6

Rozsmarowujemy ketchup, rozkładamy liście sałaty, warzywa i kurczaka.

Krok 7

Zawijamy i dodatkowo chwilę jeszcze podgrzewamy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wraps z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej