Wyśmienite serowe paluszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite serowe paluszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w duże i grube słupki.

Krok 2

Panieruj go w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po dwa-trzy razy każdy kawałek.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obydwóch stron.

Krok 4

Wyśmienite serowe paluszki podawaj na ciepło razem z meksykańskim sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite serowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej