
Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w duże i grube słupki.
Krok 2
Panieruj go w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po dwa-trzy razy każdy kawałek.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obydwóch stron.
Krok 4
Wyśmienite serowe paluszki podawaj na ciepło razem z meksykańskim sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej