Zapiekane pikantne jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pikantne jajka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

12 plastrów

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Krok 2

Ułóż plastry wędliny, na nich połówki jajek.Na maśle zarumień pokrojoną w cienkie paski bułkę.

Krok 3

Mleko połącz z surowymi jajkami, utartym serem i przyprawami.

Krok 4

Zalej jajka ugotowane, wierzch posyp podsmażonymi kawałkami bułki.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 25 minut. Podaj cieple.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej