
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
12 plastrów
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
Krok 2
Ułóż plastry wędliny, na nich połówki jajek.Na maśle zarumień pokrojoną w cienkie paski bułkę.
Krok 3
Mleko połącz z surowymi jajkami, utartym serem i przyprawami.
Krok 4
Zalej jajka ugotowane, wierzch posyp podsmażonymi kawałkami bułki.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 25 minut. Podaj cieple.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej