
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
12 plastrów
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
Krok 2
Ułóż plastry wędliny, na nich połówki jajek.Na maśle zarumień pokrojoną w cienkie paski bułkę.
Krok 3
Mleko połącz z surowymi jajkami, utartym serem i przyprawami.
Krok 4
Zalej jajka ugotowane, wierzch posyp podsmażonymi kawałkami bułki.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 25 minut. Podaj cieple.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























