
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
12 plastrów
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
Krok 2
Ułóż plastry wędliny, na nich połówki jajek.Na maśle zarumień pokrojoną w cienkie paski bułkę.
Krok 3
Mleko połącz z surowymi jajkami, utartym serem i przyprawami.
Krok 4
Zalej jajka ugotowane, wierzch posyp podsmażonymi kawałkami bułki.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 25 minut. Podaj cieple.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej