Zapiekane pikantne jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pikantne jajka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

12 plastrów

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Krok 2

Ułóż plastry wędliny, na nich połówki jajek.Na maśle zarumień pokrojoną w cienkie paski bułkę.

Krok 3

Mleko połącz z surowymi jajkami, utartym serem i przyprawami.

Krok 4

Zalej jajka ugotowane, wierzch posyp podsmażonymi kawałkami bułki.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 25 minut. Podaj cieple.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej