Zapiekane pikantne jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pikantne jajka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

1 szklanka

12 plastrów

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Krok 2

Ułóż plastry wędliny, na nich połówki jajek.Na maśle zarumień pokrojoną w cienkie paski bułkę.

Krok 3

Mleko połącz z surowymi jajkami, utartym serem i przyprawami.

Krok 4

Zalej jajka ugotowane, wierzch posyp podsmażonymi kawałkami bułki.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 25 minut. Podaj cieple.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z zupki chińskiej
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej