Zapiekane pikantne jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pikantne jajka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

12 plastrów

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Krok 2

Ułóż plastry wędliny, na nich połówki jajek.Na maśle zarumień pokrojoną w cienkie paski bułkę.

Krok 3

Mleko połącz z surowymi jajkami, utartym serem i przyprawami.

Krok 4

Zalej jajka ugotowane, wierzch posyp podsmażonymi kawałkami bułki.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 25 minut. Podaj cieple.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pikantne jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej