
Składniki
1 kilogram
0.3 kilograma
15 dekagramów
3 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie (ok.20 minut) wystudź,obierz.
Krok 2
Ziemniaki oskrob,ugotuj i ostudź.
Krok 3
Zimne ziemniaki przekrój na pół i wydrąż ok.1/3 środka.
Krok 4
Pomidorki pokrój na połówki i wymieszaj z bobem,dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Farszem wypełnij wydrążone ziemniaki.
Krok 6
Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 7
Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























