
Składniki
1 kilogram
0.3 kilograma
15 dekagramów
3 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie (ok.20 minut) wystudź,obierz.
Krok 2
Ziemniaki oskrob,ugotuj i ostudź.
Krok 3
Zimne ziemniaki przekrój na pół i wydrąż ok.1/3 środka.
Krok 4
Pomidorki pokrój na połówki i wymieszaj z bobem,dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Farszem wypełnij wydrążone ziemniaki.
Krok 6
Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 7
Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























