
Składniki
1 kilogram
0.3 kilograma
15 dekagramów
3 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie (ok.20 minut) wystudź,obierz.
Krok 2
Ziemniaki oskrob,ugotuj i ostudź.
Krok 3
Zimne ziemniaki przekrój na pół i wydrąż ok.1/3 środka.
Krok 4
Pomidorki pokrój na połówki i wymieszaj z bobem,dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Farszem wypełnij wydrążone ziemniaki.
Krok 6
Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 7
Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej