
Składniki
1 kilogram
0.3 kilograma
15 dekagramów
3 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie (ok.20 minut) wystudź,obierz.
Krok 2
Ziemniaki oskrob,ugotuj i ostudź.
Krok 3
Zimne ziemniaki przekrój na pół i wydrąż ok.1/3 środka.
Krok 4
Pomidorki pokrój na połówki i wymieszaj z bobem,dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Farszem wypełnij wydrążone ziemniaki.
Krok 6
Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 7
Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej