
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
null
2 sztuki
null
null
2 sztuki
2 szklanki
null
0.2 opakowania
2 łyżki
300 gramów
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, oczyść, opłucz warzywa. Ze szpinaku usuń korzonki.
Krok 2
Ugotuj oddzielnie każdą jarzynę w osolonej wodzie, po czym odsącz i przepuść przez maszynkę. Dopraw sola i pieprzem.
Krok 3
Obierz i pokrój cebulę, a następnie podsmaż ją na tłuszczu.
Krok 4
Dodaj do masy z ziemniaków, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Rondel wysmaruj olejem i układaj naleśniki jeden na drugim. Każdy posmaruj inną masą.
Krok 6
Ostatni naleśnik skrop wywarem z jarzyn i posyp tartym serem. Zapiecz w piekarniku.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej