Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

null

2 sztuki

null

null

2 sztuki

2 szklanki

null

0.2 opakowania

2 łyżki

300 gramów

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, oczyść, opłucz warzywa. Ze szpinaku usuń korzonki.

Krok 2

Ugotuj oddzielnie każdą jarzynę w osolonej wodzie, po czym odsącz i przepuść przez maszynkę. Dopraw sola i pieprzem.

Krok 3

Obierz i pokrój cebulę, a następnie podsmaż ją na tłuszczu.

Krok 4

Dodaj do masy z ziemniaków, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Rondel wysmaruj olejem i układaj naleśniki jeden na drugim. Każdy posmaruj inną masą.

Krok 6

Ostatni naleśnik skrop wywarem z jarzyn i posyp tartym serem. Zapiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej