Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

null

2 sztuki

null

null

2 sztuki

2 szklanki

null

0.2 opakowania

2 łyżki

300 gramów

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, oczyść, opłucz warzywa. Ze szpinaku usuń korzonki.

Krok 2

Ugotuj oddzielnie każdą jarzynę w osolonej wodzie, po czym odsącz i przepuść przez maszynkę. Dopraw sola i pieprzem.

Krok 3

Obierz i pokrój cebulę, a następnie podsmaż ją na tłuszczu.

Krok 4

Dodaj do masy z ziemniaków, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Rondel wysmaruj olejem i układaj naleśniki jeden na drugim. Każdy posmaruj inną masą.

Krok 6

Ostatni naleśnik skrop wywarem z jarzyn i posyp tartym serem. Zapiecz w piekarniku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej