
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
null
2 sztuki
null
null
2 sztuki
2 szklanki
null
0.2 opakowania
2 łyżki
300 gramów
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, oczyść, opłucz warzywa. Ze szpinaku usuń korzonki.
Krok 2
Ugotuj oddzielnie każdą jarzynę w osolonej wodzie, po czym odsącz i przepuść przez maszynkę. Dopraw sola i pieprzem.
Krok 3
Obierz i pokrój cebulę, a następnie podsmaż ją na tłuszczu.
Krok 4
Dodaj do masy z ziemniaków, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Rondel wysmaruj olejem i układaj naleśniki jeden na drugim. Każdy posmaruj inną masą.
Krok 6
Ostatni naleśnik skrop wywarem z jarzyn i posyp tartym serem. Zapiecz w piekarniku.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























