
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.
Krok 2
Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.
Krok 3
Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.
Krok 4
Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.
Krok 5
Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.
Krok 6
Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej