Składniki
5 sztuk
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.
Krok 2
Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.
Krok 3
Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.
Krok 4
Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.
Krok 5
Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.
Krok 6
Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej