Zapiekanka z klopsami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0

0

0

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.

Krok 1

Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.

Krok 1

Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.

Krok 1

Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.

Krok 1

Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.

Krok 1

Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej