
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.
Krok 2
Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.
Krok 3
Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.
Krok 4
Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.
Krok 5
Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.
Krok 6
Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























