Zapiekanka z klopsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z klopsami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.

Krok 2

Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.

Krok 3

Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.

Krok 4

Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.

Krok 5

Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.

Krok 6

Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej