Zapiekanka z klopsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z klopsami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.

Krok 2

Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.

Krok 3

Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.

Krok 4

Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.

Krok 5

Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.

Krok 6

Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej