Zapiekanka z klopsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z klopsami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.

Krok 2

Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.

Krok 3

Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.

Krok 4

Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.

Krok 5

Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.

Krok 6

Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z klopsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej