
Składniki
null
1 opakowanie
1 kilogram
null
null
1 opakowanie
200 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi ugotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem i przesmaruj łyżeczką twarożku.
Krok 3
Szparagi odcedź i po kilka rozłóż na plastrach mięsa. Zawiń je w ruloniki i zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Roladki obsmaż na maśle i podlej wodą z gotowanych wcześniej szparagów. Trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
Przełóż następnie roladki do naczynia żaroodpornego, śmietany wymieszaj dopraw i zalej roladki.
Krok 6
Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni na 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej