Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 opakowanie

1 kilogram

null

null

1 opakowanie

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi ugotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem i przesmaruj łyżeczką twarożku.

Krok 3

Szparagi odcedź i po kilka rozłóż na plastrach mięsa. Zawiń je w ruloniki i zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Roladki obsmaż na maśle i podlej wodą z gotowanych wcześniej szparagów. Trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 5

Przełóż następnie roladki do naczynia żaroodpornego, śmietany wymieszaj dopraw i zalej roladki.

Krok 6

Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni na 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej