Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 opakowanie

1 kilogram

null

null

1 opakowanie

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi ugotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem i przesmaruj łyżeczką twarożku.

Krok 3

Szparagi odcedź i po kilka rozłóż na plastrach mięsa. Zawiń je w ruloniki i zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Roladki obsmaż na maśle i podlej wodą z gotowanych wcześniej szparagów. Trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 5

Przełóż następnie roladki do naczynia żaroodpornego, śmietany wymieszaj dopraw i zalej roladki.

Krok 6

Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni na 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej