
Składniki
null
1 opakowanie
1 kilogram
null
null
1 opakowanie
200 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi ugotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem i przesmaruj łyżeczką twarożku.
Krok 3
Szparagi odcedź i po kilka rozłóż na plastrach mięsa. Zawiń je w ruloniki i zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Roladki obsmaż na maśle i podlej wodą z gotowanych wcześniej szparagów. Trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
Przełóż następnie roladki do naczynia żaroodpornego, śmietany wymieszaj dopraw i zalej roladki.
Krok 6
Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni na 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























