Składniki
400 gramów
4 sztuki
0.3 szklanki
1 pęczek
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki opłucz i odsącz, po czym lekko rozgnieć, ale tak by zachowały kształt.
Krok 2
Czosnek lekko rozgnieć.
Krok 3
Włóż oliwki z czosnkiem do miski, dodaj posiekany rozmaryn, pokruszone papryczki i oliwę. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej