
Składniki
400 gramów
4 sztuki
0.3 szklanki
1 pęczek
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki opłucz i odsącz, po czym lekko rozgnieć, ale tak by zachowały kształt.
Krok 2
Czosnek lekko rozgnieć.
Krok 3
Włóż oliwki z czosnkiem do miski, dodaj posiekany rozmaryn, pokruszone papryczki i oliwę. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej