Zielone oliwki na pikantnie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone oliwki na pikantnie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 sztuki

0.3 szklanki

1 pęczek

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki opłucz i odsącz, po czym lekko rozgnieć, ale tak by zachowały kształt.

Krok 2

Czosnek lekko rozgnieć.

Krok 3

Włóż oliwki z czosnkiem do miski, dodaj posiekany rozmaryn, pokruszone papryczki i oliwę. Wymieszaj i odstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone oliwki na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej