
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
400 gramów
3 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj imbir, czosnek, chilli, kminek, kolendrę oraz sól. Smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw.
Krok 3
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Następnie odsącz z wody i dodaj do cebuli z przyprawami.
Krok 4
Skrop wszystko sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Aby przygotować sos, rozgrzej olej na patelni.
Krok 6
Dodaj posiekane czerwone chilli, nasiona cebuli, kozieradki i gorczycy i smaż, ciągle mieszając.
Krok 7
Przyprawy muszą nieco ściemnieć. Następnie patelnie zdejmij z ognia i polej tym sosem ziemniaki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej