Ziemniaki w przyprawach z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w przyprawach z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

400 gramów

3 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.

Krok 2

Zmniejsz ogień, dodaj imbir, czosnek, chilli, kminek, kolendrę oraz sól. Smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw.

Krok 3

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Następnie odsącz z wody i dodaj do cebuli z przyprawami.

Krok 4

Skrop wszystko sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Aby przygotować sos, rozgrzej olej na patelni.

Krok 6

Dodaj posiekane czerwone chilli, nasiona cebuli, kozieradki i gorczycy i smaż, ciągle mieszając.

Krok 7

Przyprawy muszą nieco ściemnieć. Następnie patelnie zdejmij z ognia i polej tym sosem ziemniaki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej