
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
400 gramów
3 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj imbir, czosnek, chilli, kminek, kolendrę oraz sól. Smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw.
Krok 3
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Następnie odsącz z wody i dodaj do cebuli z przyprawami.
Krok 4
Skrop wszystko sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Aby przygotować sos, rozgrzej olej na patelni.
Krok 6
Dodaj posiekane czerwone chilli, nasiona cebuli, kozieradki i gorczycy i smaż, ciągle mieszając.
Krok 7
Przyprawy muszą nieco ściemnieć. Następnie patelnie zdejmij z ognia i polej tym sosem ziemniaki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej