
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
400 gramów
3 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj imbir, czosnek, chilli, kminek, kolendrę oraz sól. Smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw.
Krok 3
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Następnie odsącz z wody i dodaj do cebuli z przyprawami.
Krok 4
Skrop wszystko sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Aby przygotować sos, rozgrzej olej na patelni.
Krok 6
Dodaj posiekane czerwone chilli, nasiona cebuli, kozieradki i gorczycy i smaż, ciągle mieszając.
Krok 7
Przyprawy muszą nieco ściemnieć. Następnie patelnie zdejmij z ognia i polej tym sosem ziemniaki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej