Ziemniaki w przyprawach z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w przyprawach z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

400 gramów

3 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.

Krok 2

Zmniejsz ogień, dodaj imbir, czosnek, chilli, kminek, kolendrę oraz sól. Smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw.

Krok 3

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Następnie odsącz z wody i dodaj do cebuli z przyprawami.

Krok 4

Skrop wszystko sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Aby przygotować sos, rozgrzej olej na patelni.

Krok 6

Dodaj posiekane czerwone chilli, nasiona cebuli, kozieradki i gorczycy i smaż, ciągle mieszając.

Krok 7

Przyprawy muszą nieco ściemnieć. Następnie patelnie zdejmij z ognia i polej tym sosem ziemniaki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w przyprawach z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej