
Składniki
150 gramów
30 gramów
750 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę truskawek zmiksuj z malinami.
Krok 2
Następnie zagotuj z litrem wody i z cukrem.
Krok 3
Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z odrobiną wody. Następnie dodaj do mieszanki i zagotuj. Odstaw w chłodne miejsce.
Krok 4
Domieszaj resztę truskawek, przypraw dla smaku cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej