Zimna miseczka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zimna miseczka z truskawkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

30 gramów

750 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę truskawek zmiksuj z malinami.

Krok 2

Następnie zagotuj z litrem wody i z cukrem.

Krok 3

Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z odrobiną wody. Następnie dodaj do mieszanki i zagotuj. Odstaw w chłodne miejsce.

Krok 4

Domieszaj resztę truskawek, przypraw dla smaku cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zimna miseczka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej