
Składniki
3 sztuki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki wymyj i wysusz.
Krok 2
Wyciśnij sok z cytryny, którym polej grzyby, aby nie ściemniały i odstaw na 15 minut.
Krok 3
Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć zmiażdżony czosnek, dodaj pieczarki i smaż 10 minut na małym ogniu.
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem, a na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej