Pieczarki w kąpieli czosnkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki w kąpieli czosnkowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki wymyj i wysusz.

Krok 2

Wyciśnij sok z cytryny, którym polej grzyby, aby nie ściemniały i odstaw na 15 minut.

Krok 3

Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć zmiażdżony czosnek, dodaj pieczarki i smaż 10 minut na małym ogniu.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem, a na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sashimi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej