Pieczarki w kąpieli czosnkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki w kąpieli czosnkowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki wymyj i wysusz.

Krok 2

Wyciśnij sok z cytryny, którym polej grzyby, aby nie ściemniały i odstaw na 15 minut.

Krok 3

Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć zmiażdżony czosnek, dodaj pieczarki i smaż 10 minut na małym ogniu.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem, a na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej