
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż dokładnie wypłucz.
Krok 2
Na oleju podsmaż cebulę (białe części) pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek
Krok 3
Dodaj ryż i całość smaż aż ryż zrobi się szklisty i gorący.
Krok 4
Zalej teraz ryż ciepłą wodą tak aby woda była 1,5mc ponad ponad powierzchnię ryżu.
Krok 5
Dodaj teraz kurkumę, przyprawę 5 smaków i Kostkę Knorr. Delikatnie wymieszaj. Gotuj aż ryż wchłonie prawie cały płyn.
Krok 6
Nakryj teraz ryż przykrywka lub folią aluminiową i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odkryj ryż i dokładnie wymieszaj aby był sypki. Podawaj do dań głównych lub jako samodzielna przekąska posypany posiekanym szczypiorem z dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej