Dodaj do ksiązki kucharskiej Żółty ryż

Żółty ryż

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: martaS

Żółty ryż - składniki:

  • przyprawa „Pięć Smaków” - 1 łyżka
  • kurkuma - 1 łyżka
  • olej - 1 łyżka

Żółty ryż - Sposób przygotowania:

  1. Ryż dokładnie wypłucz.
  2. Na oleju podsmaż cebulę (białe części) pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek
  3. Dodaj ryż i całość smaż aż ryż zrobi się szklisty i gorący.
  4. Zalej teraz ryż ciepłą wodą tak aby woda była 1,5mc ponad ponad powierzchnię ryżu.
  5. Dodaj teraz kurkumę, przyprawę 5 smaków i Kostkę Knorr. Delikatnie wymieszaj. Gotuj aż ryż wchłonie prawie cały płyn.
  6. Nakryj teraz ryż przykrywka lub folią aluminiową i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odkryj ryż i dokładnie wymieszaj aby był sypki. Podawaj do dań głównych lub jako samodzielna przekąska posypany posiekanym szczypiorem z dymki.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻÓŁTY RYŻ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ryż dokładnie wypłucz.

2

Na oleju podsmaż cebulę (białe części) pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek

3

Dodaj ryż i całość smaż aż ryż zrobi się szklisty i gorący.

4

Zalej teraz ryż ciepłą wodą tak aby woda była 1,5mc ponad ponad powierzchnię ryżu.

5

Dodaj teraz kurkumę, przyprawę 5 smaków i Kostkę Knorr. Delikatnie wymieszaj. Gotuj aż ryż wchłonie prawie cały płyn.

6

Nakryj teraz ryż przykrywka lub folią aluminiową i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odkryj ryż i dokładnie wymieszaj aby był sypki. Podawaj do dań głównych lub jako samodzielna przekąska posypany posiekanym szczypiorem z dymki.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryż, Zapiekanka Gyros , Przepis z bezmięsny obiad, Zupa cebulowa, Rosół, Galaretki drobiowe, Słodko-kwaśna paella, Tosty z serem, gruszką i orzechami, Przepis z ryba z warzywami w piekarniku, Sos lozański III, Sałatka grecka z fetą, Sałatki z kurczakiem, Przepis z zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Kurczęta jak kuropatwy, Przepis z kurczak cukinia, Polędwica w cieście drożdżowym, sosy na grilla, Surówka egzotyczna, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Pasta z kurczakiem i śmietanowym sosem , Spaghetti bolognese - VIDEO, Wątróbka z bekonem, Grillowany kurczak na ostro, Przepis z kurczak z r, Kremowa zupa szpinakowa, Kocia lasagne , Przepis z sałatki z łososiem, Krupnik, makaron n, Żeberka, Ciasto na pizze, smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka, Zupa pomidorowa, Przepis z ser zapiekany, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", kasza kuskus, Przepis z przepis na bigos kiszonej i słodkiej kapusty, Zupa grzybowa, Zupa ogórkowa, Spaghetti bolognese, gotowe sosy, Kurczak czosnkowo cebulowy, ryż z sosem curry, Deser z lodami "Sowa", Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Karkówka, Mojo verde, Zupa pieczarkowa, Pilaw na boczku, Pasta jabłkowa z selerem naciowym, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, Polędwiczki wieprzowe, Przystawki, Przepis z kotlety z jajek gotowanych, Przepis z sos pieczarkowy knorr, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Golonka, Lody czekoladowe "Żółw" , Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, Rolada ziemniaczana, Gęsta kartoflanka berlińska, Przepis z sera żó, Pierogi z jagodami, sos z oliwkami