Jajka nadziewane grzybami II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

30

2 łyżki

20

1

30

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, przekrój każde na pół. Żółtka wydrąż i posiekaj drobno.

Krok 2

Pieczarki i cebulę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Ostudź i wymieszaj z serem, bułką tartą i żółtkami. Dopraw do smaku.

Krok 3

Jajka napełnij przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Sos grzybowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.

Krok 5

Grzybowym sosem zalej naczynie z jajkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem udekoruj listkami pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej