Jajka nadziewane grzybami II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane grzybami II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

30

2 łyżki

20

1

30

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, przekrój każde na pół. Żółtka wydrąż i posiekaj drobno.

Krok 2

Pieczarki i cebulę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Ostudź i wymieszaj z serem, bułką tartą i żółtkami. Dopraw do smaku.

Krok 3

Jajka napełnij przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Sos grzybowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.

Krok 5

Grzybowym sosem zalej naczynie z jajkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem udekoruj listkami pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane grzybami II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej