
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
30
2 łyżki
20
1
30
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, przekrój każde na pół. Żółtka wydrąż i posiekaj drobno.
Krok 2
Pieczarki i cebulę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Ostudź i wymieszaj z serem, bułką tartą i żółtkami. Dopraw do smaku.
Krok 3
Jajka napełnij przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Sos grzybowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.
Krok 5
Grzybowym sosem zalej naczynie z jajkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem udekoruj listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej