
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
30
2 łyżki
20
1
30
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, przekrój każde na pół. Żółtka wydrąż i posiekaj drobno.
Krok 2
Pieczarki i cebulę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Ostudź i wymieszaj z serem, bułką tartą i żółtkami. Dopraw do smaku.
Krok 3
Jajka napełnij przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Sos grzybowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.
Krok 5
Grzybowym sosem zalej naczynie z jajkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem udekoruj listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej