Zupa z buraczków po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z buraczków po francusku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
37 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pyszności ze sreberka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej