Zupa z buraczków po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z buraczków po francusku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
37 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej