PRZEPISY.PL

Zupa z buraczków po francusku

  • 15
  • 4
  • Średnie
  • 0
37
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • 2 kostki rosołu z kury Knorr2 szt
  • 4 obrane i pokrojone w kostkę buraki.
  • 300 ml śmietany 36%
  • sok z 1 cytryny
  • 1 mini kostka przyprawowa Pietruszka Knorr1 szt
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 5 ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
    • Krok 1

      To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!
    • Krok 2

      Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    33
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    736
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    349
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    1524
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe