Zupa z buraczków po francusku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

37 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z buraczków po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej