Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i płuczemy w wodzie. Marchew obieramy i kroimy w małe kawałki. Zagotowujemy rosół z kostek i wkładamy do niego marchew.Gotujemy 15 minut po czym wkładamy kawałki brokuła. Wsypujemy posiekanego pora. W miseczce rozgniatamy serem i wlewamy trochę gorącej zupy aby się rozpuścił. Dolewamy do serka śmietankę i wlewamy całość do zupy.

Krok 2

Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą kuskus

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej