Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i płuczemy w wodzie. Marchew obieramy i kroimy w małe kawałki. Zagotowujemy rosół z kostek i wkładamy do niego marchew.Gotujemy 15 minut po czym wkładamy kawałki brokuła. Wsypujemy posiekanego pora. W miseczce rozgniatamy serem i wlewamy trochę gorącej zupy aby się rozpuścił. Dolewamy do serka śmietankę i wlewamy całość do zupy.

Krok 2

Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą kuskus

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej