Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i płuczemy w wodzie. Marchew obieramy i kroimy w małe kawałki. Zagotowujemy rosół z kostek i wkładamy do niego marchew.Gotujemy 15 minut po czym wkładamy kawałki brokuła. Wsypujemy posiekanego pora. W miseczce rozgniatamy serem i wlewamy trochę gorącej zupy aby się rozpuścił. Dolewamy do serka śmietankę i wlewamy całość do zupy.

Krok 2

Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą kuskus

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej