Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i płuczemy w wodzie. Marchew obieramy i kroimy w małe kawałki. Zagotowujemy rosół z kostek i wkładamy do niego marchew.Gotujemy 15 minut po czym wkładamy kawałki brokuła. Wsypujemy posiekanego pora. W miseczce rozgniatamy serem i wlewamy trochę gorącej zupy aby się rozpuścił. Dolewamy do serka śmietankę i wlewamy całość do zupy.

Krok 2

Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą kuskus

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej