Zupa brokułowa z topionym serkiem i kuskusem
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i płuczemy w wodzie. Marchew obieramy i kroimy w małe kawałki. Zagotowujemy rosół z kostek i wkładamy do niego marchew.Gotujemy 15 minut po czym wkładamy kawałki brokuła. Wsypujemy posiekanego pora. W miseczce rozgniatamy serem i wlewamy trochę gorącej zupy aby się rozpuścił. Dolewamy do serka śmietankę i wlewamy całość do zupy.
Krok 2
Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą kuskus

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej