
Składniki
null
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
2 łyżki
0.5 litra
75 mililitrów
0.5 kilograma
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej wodę do garnka i postaw go na nie za dużym ogniu.
Krok 2
Wrzuć do niego cukinie, czosnek, pieprz oraz imbir i poczekaj aż zawrze.
Krok 3
Następnie dodaj kostki rosołowe Knorr i mieszaj dopóki się nie rozpuszczą.
Krok 4
Teraz zmniejsz gaz i gotuj pod przykryciem do czasu kiedy cukinia zmięknie. Zwykle zajmuje to około pół godziny.
Krok 5
Odstaw na chwilę garnek a potem wrzuć liście kolendry i zmiksuj. Przypraw zupę, pieprzem, solą oraz cukrem. Podawaj ją w filiżankach ze śmietanką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej