
Składniki
null
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
2 łyżki
0.5 litra
75 mililitrów
0.5 kilograma
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej wodę do garnka i postaw go na nie za dużym ogniu.
Krok 2
Wrzuć do niego cukinie, czosnek, pieprz oraz imbir i poczekaj aż zawrze.
Krok 3
Następnie dodaj kostki rosołowe Knorr i mieszaj dopóki się nie rozpuszczą.
Krok 4
Teraz zmniejsz gaz i gotuj pod przykryciem do czasu kiedy cukinia zmięknie. Zwykle zajmuje to około pół godziny.
Krok 5
Odstaw na chwilę garnek a potem wrzuć liście kolendry i zmiksuj. Przypraw zupę, pieprzem, solą oraz cukrem. Podawaj ją w filiżankach ze śmietanką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej