Zupa z kolendry i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 litra

75 mililitrów

0.5 kilograma

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej wodę do garnka i postaw go na nie za dużym ogniu.

Krok 2

Wrzuć do niego cukinie, czosnek, pieprz oraz imbir i poczekaj aż zawrze.

Krok 3

Następnie dodaj kostki rosołowe Knorr i mieszaj dopóki się nie rozpuszczą.

Krok 4

Teraz zmniejsz gaz i gotuj pod przykryciem do czasu kiedy cukinia zmięknie. Zwykle zajmuje to około pół godziny.

Krok 5

Odstaw na chwilę garnek a potem wrzuć liście kolendry i zmiksuj. Przypraw zupę, pieprzem, solą oraz cukrem. Podawaj ją w filiżankach ze śmietanką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny burger wołowy
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej