Zupa z kolendry i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kolendry i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 litra

75 mililitrów

0.5 kilograma

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej wodę do garnka i postaw go na nie za dużym ogniu.

Krok 2

Wrzuć do niego cukinie, czosnek, pieprz oraz imbir i poczekaj aż zawrze.

Krok 3

Następnie dodaj kostki rosołowe Knorr i mieszaj dopóki się nie rozpuszczą.

Krok 4

Teraz zmniejsz gaz i gotuj pod przykryciem do czasu kiedy cukinia zmięknie. Zwykle zajmuje to około pół godziny.

Krok 5

Odstaw na chwilę garnek a potem wrzuć liście kolendry i zmiksuj. Przypraw zupę, pieprzem, solą oraz cukrem. Podawaj ją w filiżankach ze śmietanką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej