Zupa z kolendry i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kolendry i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 litra

75 mililitrów

0.5 kilograma

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej wodę do garnka i postaw go na nie za dużym ogniu.

Krok 2

Wrzuć do niego cukinie, czosnek, pieprz oraz imbir i poczekaj aż zawrze.

Krok 3

Następnie dodaj kostki rosołowe Knorr i mieszaj dopóki się nie rozpuszczą.

Krok 4

Teraz zmniejsz gaz i gotuj pod przykryciem do czasu kiedy cukinia zmięknie. Zwykle zajmuje to około pół godziny.

Krok 5

Odstaw na chwilę garnek a potem wrzuć liście kolendry i zmiksuj. Przypraw zupę, pieprzem, solą oraz cukrem. Podawaj ją w filiżankach ze śmietanką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
36 osób ogląda przepis:
Ciasto królewicz
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej