
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
5 sztuk
null
null
1 pęczek
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pszenicę namocz i pozostaw na noc.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj ją w świeżej wodzie.
Krok 3
W drugim garnku ugotuj startą jarzynę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Przypraw.
Krok 4
Gdy pszenica będzie miękka dodaj ją do zupy. Dodaj olej i przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej