
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
5 sztuk
null
null
1 pęczek
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pszenicę namocz i pozostaw na noc.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj ją w świeżej wodzie.
Krok 3
W drugim garnku ugotuj startą jarzynę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Przypraw.
Krok 4
Gdy pszenica będzie miękka dodaj ją do zupy. Dodaj olej i przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej