Zupa z pszenicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pszenicą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

null

null

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pszenicę namocz i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj ją w świeżej wodzie.

Krok 3

W drugim garnku ugotuj startą jarzynę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Przypraw.

Krok 4

Gdy pszenica będzie miękka dodaj ją do zupy. Dodaj olej i przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej