
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
150 mililitrów
1 pęczek
200 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki, pomidory pokrój w kostkę, a sałatę poszatkuj.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tarce, podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj mięso, podsmaż przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Dodaj pokrojone pomidory, podduś całość mieszając od czasu do czasu, dopraw mięso przyprawami.
Krok 5
Po zdjęciu z ognia dodaj do kurczaka poszatkowaną sałatę, połowę startego sera żółtego i posiekany szczypiorek. Śmietanę i majonez wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem.
Krok 6
Płaty tortilli posmaruj sosem czosnkowym, wyłóż mięsny farsz. Zawiń ruloniki, poukładaj obok siebie w żaroodpornym naczyniu.
Krok 7
Zapiekaj 15 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej