3 bit

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa budyniowa:

1.5 opakowania

0.5 litra

2 opakowania

1 szklanka

2 opakowania

masa kajmakowa:

1 opakowanie

masa śmietankowa:

2 sztuki

2 sztuki

biszkopt:

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

8 łyżek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt.

Krok 2

Z mleka odlać pół szklanki, rozrobić w tym budynie, resztę mleka zagotować i ugotować budyń i wystudzić.

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem, dodając porcjami zimny budyń.

Krok 4

Gotową masę wyłożyć na biszkopt, na masę ułożyć paczkę herbatników.

Krok 5

Mleko w puszce wrzucić do wody i gotować ok 2-3 godz.

Krok 6

Ciepłą masę kajmakową wyłożyć na herbatniki, przykryć drugą paczką herbatników.

Krok 7

Śmietanę kremówkę ubić razem z zagęstnikiem. Jeżeli jest zbyt płynna, można dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.

Krok 8

Gotową masę śmietankową wyłożyć na herbatniki i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tiramisu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - 3 bit3 bit

Wielu osobom z pewnością przypadnie do gustu ciasto 3 bit. Biszkopt i warstwy herbatników przełożone masą budyniową, masą kajmakową oraz bitą śmietaną to ciasto idealne dla osób, które lubią słodycze. 3 bit świetnie sprawdza się w gorące, letnie dni, ponieważ serwowany jest na zimno. Czas przygotowania ciasta można znacznie skrócić, stosując gotową masę kajmakową, zamiast zaproponowanego w przepisie (wymagającego dość długiego gotowania) mleka skondensowanego. Zamiast pieczonego biszkoptu, sprawdzą się również gotowe biszkopciki, ułożone ciasno obok siebie. Osoby, które wolą mniej słodkie ciasta, mogą ograniczyć ilość cukru w masie budyniowej i bitej śmietanie. Jeśli z kolei chcesz dodać więcej słodyczy niż jest zasugerowane w podstawowym przepisie, udekoruj wierzch 3 bita wiórkami czekolady. Należy pamiętać, aby przed podaniem, 3 bit zostało w lodówce przez co najmniej kilka godzin (najlepiej nawet na całą noc), dzięki czemu herbatniki zmiękną, masy nabiorą odpowiedniej konsystencji, a ciasto będzie się dobrze kroić. Koniecznie wypróbuj przepis na ciasto 3 bit i podziel się swoją opinią o tym wypieku.