3 Bit

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

0.5 litra

1 sztuka

1 szklanka

3 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa budyniowa: 3 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 2 budynie, 1 łyżka mąki pszennej, jajko.

Krok 2

Ugotować budyń, jak wystygnie połączyć z 1 kostką Kasi.

Krok 3

Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany 30%, 1 śnieżka, 1 galaretka cytrynowa.

Krok 4

Śmietanę ubić ze śnieżką, jak zgęstnieje dodać wystudzoną galaretkę i jeszcze chwilę miksujemy.

Krok 5

Ułożenie na blaszce (duża prostokątna): 1. herbatniki 2. mleko skondensowane 3. herbatniki 4. masa budyniowa 5. herbatniki 6. masa śmietanowa 7. starta tabliczka czekolady

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej