
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wystudzone i usmażone śledzie ułóż w słoikach lub w niezbyt głębokim półmisku. Ryby zalej wystudzoną już zalewą. Pozostaw w chłodnym miejscu na min. 1 dobę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Krok 2
Śledzie oczyść i opłucz. Osusz, oprósz Delikatem Knorr i obtocz w mące.
Krok 3
Tak przygotowane śledzie usmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 4
Cebule pokrój w piórka. Smaż je na oleju tak, by uzyskać złocisty kolor.
Krok 5
W trakcie smażenia podlej połową szklanki wody, po czym dodaj sok z cytryny, ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec całość posól i dodaj cukier do smaku. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































