
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wystudzone i usmażone śledzie ułóż w słoikach lub w niezbyt głębokim półmisku. Ryby zalej wystudzoną już zalewą. Pozostaw w chłodnym miejscu na min. 1 dobę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Krok 2
Śledzie oczyść i opłucz. Osusz, oprósz Delikatem Knorr i obtocz w mące.
Krok 3
Tak przygotowane śledzie usmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 4
Cebule pokrój w piórka. Smaż je na oleju tak, by uzyskać złocisty kolor.
Krok 5
W trakcie smażenia podlej połową szklanki wody, po czym dodaj sok z cytryny, ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec całość posól i dodaj cukier do smaku. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej