A'la minug - świeży śledź przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A'la minug - świeży śledź

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wystudzone i usmażone śledzie ułóż w słoikach lub w niezbyt głębokim półmisku. Ryby zalej wystudzoną już zalewą. Pozostaw w chłodnym miejscu na min. 1 dobę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

Krok 2

Śledzie oczyść i opłucz. Osusz, oprósz Delikatem Knorr i obtocz w mące.

Krok 3

Tak przygotowane śledzie usmaż na patelni z rozgrzanym olejem.

Krok 4

Cebule pokrój w piórka. Smaż je na oleju tak, by uzyskać złocisty kolor.

Krok 5

W trakcie smażenia podlej połową szklanki wody, po czym dodaj sok z cytryny, ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec całość posól i dodaj cukier do smaku. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej