A'la minug - świeży śledź przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A'la minug - świeży śledź

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wystudzone i usmażone śledzie ułóż w słoikach lub w niezbyt głębokim półmisku. Ryby zalej wystudzoną już zalewą. Pozostaw w chłodnym miejscu na min. 1 dobę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

Krok 2

Śledzie oczyść i opłucz. Osusz, oprósz Delikatem Knorr i obtocz w mące.

Krok 3

Tak przygotowane śledzie usmaż na patelni z rozgrzanym olejem.

Krok 4

Cebule pokrój w piórka. Smaż je na oleju tak, by uzyskać złocisty kolor.

Krok 5

W trakcie smażenia podlej połową szklanki wody, po czym dodaj sok z cytryny, ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec całość posól i dodaj cukier do smaku. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • A'la minug - świeży śledź - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej