Jajka nadziewane farszem z wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane farszem z wątróbki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wątróbkę obtocz w mące i usmaż.

Krok 1

Jajka ugotuj i schłodź. Po obraniu przekrój je na pół i wyjmij delikatnie żółtka.

Krok 4

Wątróbkę drobno posiekaj i połącz z cebulą, natką pietruszki i żółtkami.

Krok 3

Natkę pietruszki i cebulę posiekaj. Cebule zeszklij.

Krok 5

Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Dodaj sezam i wymieszaj.

Krok 6

Pastą nadziej białka.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej