
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
2 łyżki
5 łyżek
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Wątróbkę obtocz w mące i usmaż.
Krok 1
Jajka ugotuj i schłodź. Po obraniu przekrój je na pół i wyjmij delikatnie żółtka.
Krok 4
Wątróbkę drobno posiekaj i połącz z cebulą, natką pietruszki i żółtkami.
Krok 3
Natkę pietruszki i cebulę posiekaj. Cebule zeszklij.
Krok 5
Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Dodaj sezam i wymieszaj.
Krok 6
Pastą nadziej białka.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej