Jajka nadziewane farszem z wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane farszem z wątróbki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

0.5 pęczka

5 łyżek

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wątróbkę obtocz w mące i usmaż.

Krok 1

Jajka ugotuj i schłodź. Po obraniu przekrój je na pół i wyjmij delikatnie żółtka.

Krok 4

Wątróbkę drobno posiekaj i połącz z cebulą, natką pietruszki i żółtkami.

Krok 3

Natkę pietruszki i cebulę posiekaj. Cebule zeszklij.

Krok 5

Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Dodaj sezam i wymieszaj.

Krok 6

Pastą nadziej białka.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej