Jajka nadziewane farszem z wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane farszem z wątróbki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

0.5 pęczka

5 łyżek

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wątróbkę obtocz w mące i usmaż.

Krok 1

Jajka ugotuj i schłodź. Po obraniu przekrój je na pół i wyjmij delikatnie żółtka.

Krok 4

Wątróbkę drobno posiekaj i połącz z cebulą, natką pietruszki i żółtkami.

Krok 3

Natkę pietruszki i cebulę posiekaj. Cebule zeszklij.

Krok 5

Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Dodaj sezam i wymieszaj.

Krok 6

Pastą nadziej białka.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej