Jajka nadziewane farszem z wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane farszem z wątróbki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wątróbkę obtocz w mące i usmaż.

Krok 1

Jajka ugotuj i schłodź. Po obraniu przekrój je na pół i wyjmij delikatnie żółtka.

Krok 4

Wątróbkę drobno posiekaj i połącz z cebulą, natką pietruszki i żółtkami.

Krok 3

Natkę pietruszki i cebulę posiekaj. Cebule zeszklij.

Krok 5

Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Dodaj sezam i wymieszaj.

Krok 6

Pastą nadziej białka.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane farszem z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej