
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
2 łyżki
5 łyżek
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Wątróbkę obtocz w mące i usmaż.
Krok 1
Jajka ugotuj i schłodź. Po obraniu przekrój je na pół i wyjmij delikatnie żółtka.
Krok 4
Wątróbkę drobno posiekaj i połącz z cebulą, natką pietruszki i żółtkami.
Krok 3
Natkę pietruszki i cebulę posiekaj. Cebule zeszklij.
Krok 5
Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Dodaj sezam i wymieszaj.
Krok 6
Pastą nadziej białka.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej