
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone marchewki i cebule pokrój w kostkę.
Krok 2
Boczek również pokrój w kostkę, lekko stop, dorzuć warzywa i podsmaż nie rumieniąc.
Krok 3
Skrop wodą i duś do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Krok 4
Dodaj tymianek oraz sól. Przed podaniem wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej