
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone marchewki i cebule pokrój w kostkę.
Krok 2
Boczek również pokrój w kostkę, lekko stop, dorzuć warzywa i podsmaż nie rumieniąc.
Krok 3
Skrop wodą i duś do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Krok 4
Dodaj tymianek oraz sól. Przed podaniem wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























