Ananasowa pierś kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowa pierś kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsącz i pokrój na kawałki, a zalewę zostaw. Grzyby i cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaka pokrój na paseczki i wymieszaj z sosem sojowym i startym imbirem.

Krok 3

Kurczaka podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj cebulę, posiekane chilli i grzyby. Smaż jeszcze 3 minuty, po czym dodaj ananasa.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z zalewą po ananasie i połową szklanki wody.

Krok 5

Płyn dodaj do kurczaka i gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj obficie posypane siekana kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej