Ananasowa pierś kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowa pierś kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsącz i pokrój na kawałki, a zalewę zostaw. Grzyby i cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaka pokrój na paseczki i wymieszaj z sosem sojowym i startym imbirem.

Krok 3

Kurczaka podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj cebulę, posiekane chilli i grzyby. Smaż jeszcze 3 minuty, po czym dodaj ananasa.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z zalewą po ananasie i połową szklanki wody.

Krok 5

Płyn dodaj do kurczaka i gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj obficie posypane siekana kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowa pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zdrowy koktajl pietruszkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej