Apetyczne śledzie na sposób wrocławski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne śledzie na sposób wrocławski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 szklanka

null

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podziel na mniejsze kawałki, umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, natrzyj ziołami i odłóż na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Płatki kukurydziane pokrusz.

Krok 3

Panieruj rybę po kolei w mące, roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej