Apetyczne śledzie na sposób wrocławski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne śledzie na sposób wrocławski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 szklanka

null

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podziel na mniejsze kawałki, umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, natrzyj ziołami i odłóż na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Płatki kukurydziane pokrusz.

Krok 3

Panieruj rybę po kolei w mące, roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej