Apetyczne śledzie na sposób wrocławski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Apetyczne śledzie na sposób wrocławski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 szklanka

null

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podziel na mniejsze kawałki, umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, natrzyj ziołami i odłóż na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Płatki kukurydziane pokrusz.

Krok 3

Panieruj rybę po kolei w mące, roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne śledzie na sposób wrocławski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej