Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem
średnie
23 osoby zapisały
Składniki
null
null
4 łyżki
null
0.7 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe namocz wcześniej na kilka godzin w wodzie.
Krok 2
Osącz, pokrój w paski i przełóż do miski.
Krok 3
Z żółtka, musztardy i śmietany utrzyj majonez, dodaj ocet winny, odrobinę oleju i dopraw do smaku.
Krok 4
Połącz składniki z pokrojonymi w kostkę korniszonami i posiekanym koperkiem.
Krok 5
Zalej przygotowanym sosem filety i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej