Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

null

0.7 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe namocz wcześniej na kilka godzin w wodzie.

Krok 2

Osącz, pokrój w paski i przełóż do miski.

Krok 3

Z żółtka, musztardy i śmietany utrzyj majonez, dodaj ocet winny, odrobinę oleju i dopraw do smaku.

Krok 4

Połącz składniki z pokrojonymi w kostkę korniszonami i posiekanym koperkiem.

Krok 5

Zalej przygotowanym sosem filety i odstaw na 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dwa światy fasol
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej