Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

null

0.7 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe namocz wcześniej na kilka godzin w wodzie.

Krok 2

Osącz, pokrój w paski i przełóż do miski.

Krok 3

Z żółtka, musztardy i śmietany utrzyj majonez, dodaj ocet winny, odrobinę oleju i dopraw do smaku.

Krok 4

Połącz składniki z pokrojonymi w kostkę korniszonami i posiekanym koperkiem.

Krok 5

Zalej przygotowanym sosem filety i odstaw na 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej