
Składniki
null
null
4 łyżki
null
0.7 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe namocz wcześniej na kilka godzin w wodzie.
Krok 2
Osącz, pokrój w paski i przełóż do miski.
Krok 3
Z żółtka, musztardy i śmietany utrzyj majonez, dodaj ocet winny, odrobinę oleju i dopraw do smaku.
Krok 4
Połącz składniki z pokrojonymi w kostkę korniszonami i posiekanym koperkiem.
Krok 5
Zalej przygotowanym sosem filety i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej