Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.7 szklanki

8 sztuk

2 łyżki

0

4 łyżki

0

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

0

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe namocz wcześniej na kilka godzin w wodzie.

Krok 1

Osącz, pokrój w paski i przełóż do miski.

Krok 1

Z żółtka, musztardy i śmietany utrzyj majonez, dodaj ocet winny, odrobinę oleju i dopraw do smaku.

Krok 1

Połącz składniki z pokrojonymi w kostkę korniszonami i posiekanym koperkiem.

Krok 1

Zalej przygotowanym sosem filety i odstaw na 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej