Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

333

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melon obierz, potnij w plastry.

Krok 2

Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.

Krok 3

Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.

Krok 4

Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej