Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melon obierz, potnij w plastry.

Krok 2

Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.

Krok 3

Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.

Krok 4

Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej