Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melon obierz, potnij w plastry.
Krok 2
Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.
Krok 3
Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.
Krok 4
Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























