Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melon obierz, potnij w plastry.

Krok 2

Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.

Krok 3

Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.

Krok 4

Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej