Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melon obierz, potnij w plastry.
Krok 2
Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.
Krok 3
Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.
Krok 4
Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej