Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melon obierz, potnij w plastry.

Krok 2

Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.

Krok 3

Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.

Krok 4

Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej