Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melon obierz, potnij w plastry.

Krok 2

Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.

Krok 3

Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.

Krok 4

Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej