Aromatyczny camembert zawijany w szynkę parmeńską
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melon obierz, potnij w plastry.
Krok 2
Camembert podziel na trójkąty i każdy owiń dokładnie w szynkę parmeńską.
Krok 3
Grilluj przez kilka minut na średnio rozgrzanym grillu, do momentu aż ser będzie płynny - sprawdzamy naciskając delikatnie łopatką.
Krok 4
Aromatyczny camembert w szynce parmeńskiej podajemy ułożony na plastrach melona, dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej