Wytrawny tort naleśnikowy - Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny tort naleśnikowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko dokładnie połącz z mąką, szczyptą soli z i jajkami. Odstaw na kwadrans. Usmaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem cienkie naleśniki.

Krok 2

Sos Spaghetti Toscana Knorr podgrzej i odstaw do przestygnięcia.

Krok 3

Umyj i pokrój bazylię, ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

W okrągłej formie o średnicy zbliżonej do średnicy naleśników układaj tort w kolejności: naleśnik, sos pomidorowy, ser, bazylia. układaj do wyczerpania składników.

Krok 5

Wstaw tort naleśnikowy do nagrzanego piekarnika na 15 minut o temperaturze 220 stopni Celsjusza

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej