
Składniki
16 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko dokładnie połącz z mąką, szczyptą soli z i jajkami. Odstaw na kwadrans. Usmaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem cienkie naleśniki.
Krok 2
Sos Spaghetti Toscana Knorr podgrzej i odstaw do przestygnięcia.
Krok 3
Umyj i pokrój bazylię, ser zetrzyj na tarce.
Krok 4
W okrągłej formie o średnicy zbliżonej do średnicy naleśników układaj tort w kolejności: naleśnik, sos pomidorowy, ser, bazylia. układaj do wyczerpania składników.
Krok 5
Wstaw tort naleśnikowy do nagrzanego piekarnika na 15 minut o temperaturze 220 stopni Celsjusza
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej