Wytrawny tort naleśnikowy - Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny tort naleśnikowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko dokładnie połącz z mąką, szczyptą soli z i jajkami. Odstaw na kwadrans. Usmaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem cienkie naleśniki.

Krok 2

Sos Spaghetti Toscana Knorr podgrzej i odstaw do przestygnięcia.

Krok 3

Umyj i pokrój bazylię, ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

W okrągłej formie o średnicy zbliżonej do średnicy naleśników układaj tort w kolejności: naleśnik, sos pomidorowy, ser, bazylia. układaj do wyczerpania składników.

Krok 5

Wstaw tort naleśnikowy do nagrzanego piekarnika na 15 minut o temperaturze 220 stopni Celsjusza

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej