
Składniki
16 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko dokładnie połącz z mąką, szczyptą soli z i jajkami. Odstaw na kwadrans. Usmaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem cienkie naleśniki.
Krok 2
Sos Spaghetti Toscana Knorr podgrzej i odstaw do przestygnięcia.
Krok 3
Umyj i pokrój bazylię, ser zetrzyj na tarce.
Krok 4
W okrągłej formie o średnicy zbliżonej do średnicy naleśników układaj tort w kolejności: naleśnik, sos pomidorowy, ser, bazylia. układaj do wyczerpania składników.
Krok 5
Wstaw tort naleśnikowy do nagrzanego piekarnika na 15 minut o temperaturze 220 stopni Celsjusza
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej