Wytrawny tort naleśnikowy - Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny tort naleśnikowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko dokładnie połącz z mąką, szczyptą soli z i jajkami. Odstaw na kwadrans. Usmaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem cienkie naleśniki.

Krok 2

Sos Spaghetti Toscana Knorr podgrzej i odstaw do przestygnięcia.

Krok 3

Umyj i pokrój bazylię, ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

W okrągłej formie o średnicy zbliżonej do średnicy naleśników układaj tort w kolejności: naleśnik, sos pomidorowy, ser, bazylia. układaj do wyczerpania składników.

Krok 5

Wstaw tort naleśnikowy do nagrzanego piekarnika na 15 minut o temperaturze 220 stopni Celsjusza

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Nicejska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej