
Składniki
null
1 sztuka
null
null
0.5 szklanki
2 sztuki
50 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj proszek do pieczenia i sól.
Krok 2
Marchew i ser zetrzyj na tarce, a szczypiorek posiekaj. Wszystko dodaj do mąki.
Krok 3
Jajka wymieszaj z mlekiem i olejem, również wlej do mąki i wymieszaj.
Krok 4
Paluszki krabowe potnij na paseczki i wrzuć do ciasta. Dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Masę przelej do foremek na muffinki i piecz w piekarniku podgrzanym do 190 stopni przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej