Babeczki krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki krabowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

null

0.5 szklanki

2 sztuki

50 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj proszek do pieczenia i sól.

Krok 2

Marchew i ser zetrzyj na tarce, a szczypiorek posiekaj. Wszystko dodaj do mąki.

Krok 3

Jajka wymieszaj z mlekiem i olejem, również wlej do mąki i wymieszaj.

Krok 4

Paluszki krabowe potnij na paseczki i wrzuć do ciasta. Dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Masę przelej do foremek na muffinki i piecz w piekarniku podgrzanym do 190 stopni przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej