Babeczki krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki krabowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

null

0.5 szklanki

2 sztuki

50 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj proszek do pieczenia i sól.

Krok 2

Marchew i ser zetrzyj na tarce, a szczypiorek posiekaj. Wszystko dodaj do mąki.

Krok 3

Jajka wymieszaj z mlekiem i olejem, również wlej do mąki i wymieszaj.

Krok 4

Paluszki krabowe potnij na paseczki i wrzuć do ciasta. Dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Masę przelej do foremek na muffinki i piecz w piekarniku podgrzanym do 190 stopni przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tosty z serem i szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej