Parówki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście francuskim

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamrożone ciasto zostawiam na noc w lodówce, by powoli się rozmrażało.

Krok 2

Na blacie rozwijam ciasto, układam wzdłuż jednego brzegu parówki, zawijam tak, aby całe parówki były otoczone ciastem. Odcinam zawinięcie od reszty ciasta, roladkę kroję na mniejsze kawałki i przekładam je na papier do pieczenia, którym wyłożona jest blacha. Postępuję tak samo z resztą ciasta i parówek.

Krok 3

Blachę wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na ok. 20 min. Na ostatnie 3 minuty włączam termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej