Parówki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście francuskim

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamrożone ciasto zostawiam na noc w lodówce, by powoli się rozmrażało.

Krok 2

Na blacie rozwijam ciasto, układam wzdłuż jednego brzegu parówki, zawijam tak, aby całe parówki były otoczone ciastem. Odcinam zawinięcie od reszty ciasta, roladkę kroję na mniejsze kawałki i przekładam je na papier do pieczenia, którym wyłożona jest blacha. Postępuję tak samo z resztą ciasta i parówek.

Krok 3

Blachę wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na ok. 20 min. Na ostatnie 3 minuty włączam termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej