Parówki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście francuskim

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamrożone ciasto zostawiam na noc w lodówce, by powoli się rozmrażało.

Krok 2

Na blacie rozwijam ciasto, układam wzdłuż jednego brzegu parówki, zawijam tak, aby całe parówki były otoczone ciastem. Odcinam zawinięcie od reszty ciasta, roladkę kroję na mniejsze kawałki i przekładam je na papier do pieczenia, którym wyłożona jest blacha. Postępuję tak samo z resztą ciasta i parówek.

Krok 3

Blachę wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na ok. 20 min. Na ostatnie 3 minuty włączam termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tartinki z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej