Babka a'la szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

5 sztuk

2 szklanki

2 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.

Krok 2

Kasię zmiksować z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę.

Krok 3

Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz gałkę muszkatołową.

Krok 4

Całość wymieszać łyżką.

Krok 5

Dodawać stopniowo pokrojone jabłka.

Krok 6

Mieszać, aż wszystkie składniki się ładnie połączą.

Krok 7

Masę przelać do podłużnej prostokątnej formy obłożonej papierem pieczeniowym.

Krok 8

Piec 50 minut w temp. 180 stopni. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka a'la szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka a'la szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka a'la szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka a'la szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka a'la szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka a'la szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka a'la szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej