Babka bezglutenowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać kolejno żółtka, olej, mąkę bezglutenową i pianę ubitą z białek.

Krok 2

Można dodać sok z cytryny, kakao, pokrojone w kostkę,owoce, orzechy itp.

Krok 3

Piec 40 minut w 180 stponiach.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka bezglutenowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka bezglutenowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka bezglutenowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka bezglutenowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka bezglutenowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka bezglutenowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka bezglutenowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kanapki na piknik
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej