Babka budyniowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

538

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek.

Krok 2

Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze przez chwilę, następnie dodać żółtka.

Krok 3

Mąkę przesiać z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie delikatnie łączyć z masą jajeczną, mieszając łyżką.

Krok 4

Na koniec dodać zimną Kasię.

Krok 5

Masę przełożyć do formy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką.

Krok 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC.

Krok 7

Z cukru pudru, soku i wody robimy lukier, polewamy ciasto, posypujemy makiem lub mak dodajemy do lukru, mieszamy, polewamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka Cassate
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej