BABKA DWU-SMAKOWA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 szklanki

0.5 szklanki

6 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stopić i wystudzić. Jajka ubijać z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wymieszać.

Krok 2

Nadal mieszając, dodać stopniowo stopioną Kasię i cukier waniliowy, ⅔ ciasta wlać do formy wysmarowanej Kasią, a resztę wymieszać z kakao.

Krok 3

Ciemne ciasto wylać na jasne.

Krok 4

Piec 45 min. w temperaturze 170°C, babkę po ostudzeniu polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka trójkolorowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej