BABKA DWU-SMAKOWA

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

6 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stopić i wystudzić. Jajka ubijać z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wymieszać.

Krok 2

Nadal mieszając, dodać stopniowo stopioną Kasię i cukier waniliowy, ⅔ ciasta wlać do formy wysmarowanej Kasią, a resztę wymieszać z kakao.

Krok 3

Ciemne ciasto wylać na jasne.

Krok 4

Piec 45 min. w temperaturze 170°C, babkę po ostudzeniu polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA DWU-SMAKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej