Babka piaskowa z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

776

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

20 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżka

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maliny przesypać odrobiną mąki. Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i otartą skórką z cytryny. Podczas ucierania dodawać kolejno jajka, przy czym każde następne dodawać dopiero wtedy, gdy poprzednie dobrze się połączy z masą.

Krok 2

Wsypać mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.

Krok 3

Przelać trochę ciasta do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą formy.

Krok 4

Wyrównać powierzchnię.

Krok 5

Do reszty ciasta dodać maliny, przełożyć na ciasto w formie.

Krok 6

Piec około 50 min. w temp. 175 st.

Krok 7

Po upieczeniu wystudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej