Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 opakowania

0.75 sztuki

0.75 szklanki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym.

Krok 3

Nadal ucierając stopniowo dodawać miękką Kasię.

Krok 4

Następnie pomału wsypywać: mąkę, budynie oraz proszek do pieczenia.

Krok 5

Dodać zapach.

Krok 6

Osobno ubite białko dodać do ciasta.

Krok 7

Na koniec dodać sparzone i drobno pokrojone morele.

Krok 8

Blaszkę o kształcie babki wysmarować Kasią i obsypać bułką tartą (jak nie ma, to można użyć kaszy manny).

Krok 9

Upieczoną babkę obsypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa z morelami - zawsze wychodzi:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka z jabłkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej