Babka puszek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

226 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

25 dekagramów

1.5 szklanki

2 szklanki

6 łyżek

6 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, po czym wbijać kolejno jaja.

Krok 2

Do utartej masy wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Następnie wlać olej i na końcu ocet.

Krok 4

Dokładnie wymieszać i wlać ciasto do formy wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką.

Krok 5

Piec w temp. ok. 180 stopni przez ok. 35 minut.

Krok 6

Upieczoną babkę można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej